KVKK nedir? KVKK metni nasıl yazılır.

Kişisel verilerin korunması kanunu....

KVKK nedir? KVKK metni nasıl yazılır.

Kişiyle ilgili bütün bilgiler; adı, soyadı, doğum tarihi, sağlık geçmişi, sosyal çevresi, hobileri,mesleği, fotoğrafları, tuttuğu takım, dini inançları kişisel veridir.

Elektronik haberleşme sektöründe kişisel verilerin işlenmesi ve gizliliğinin korunmasına yönelik olarak mevcut düzenleme kapsamında;

Kişisel verilerin; hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun işlenmesi, doğru ve gerektiğinde güncel olması, belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenmesi, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olması ile işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmesi ilkeleri benimsenmiştir.
    
Hassas kişisel veri statüsünde olan trafik ve konum verilerinin yurt dışına çıkarılması ilgili kişilerin rızasına bağlanmıştır ve onay gerektirir.

Elektronik haberleşme hizmeti sunan işletmecilerin konum verilerinin işlenmesinde abonelere bu verilerin işlenmesini reddetme imkânı sunmaları sağlanmış, Deprem sel gibi hayati önem arz eden afet ve acil durumlarında ise kişisel verilerin rıza aranmaksızın işlenebilmesi ve böylece en kısa zamanda müdahale imkânının sağlanması amaçlanmıştır.

Web sitelerinin gerçek kişilerle alakalı yayınlarında kişinin onayı alınması gereklidir. KVKK kapsamında kişilerden alınan bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılmaması gerekir.


Benzer Konular

QR Kod nedir? QR Kod nasıl oluşturulur?

Hazır E-ticaret Paketleri

2021 Web Tasarım Trendleri

Sandbox Nedir?

Bootstrap 5 Çıktı Peki Neler Değişti

BTK Nedir? BTK iletişim bilgileri

Gmail'i tahtindan edecek Inbox yayınlandı.

IK Web Tasarım

Google Adwords- İnternet reklamcılığı

Google Analytics İle Sitenizi Kimler Ziyaret Etmiş Öğrenin

Web Tasarımı Yönetim Paneli nedir?

Web Tasarım Renk Uyumu

Özgün içeriğin önemi.

SSL Sertifikası Nedir ?

Google Workspace Nedir?