KVKK nedir? KVKK metni nasıl yazılır.

Kişisel verilerin korunması kanunu....

KVKK nedir? KVKK metni nasıl yazılır.

Kişiyle ilgili bütün bilgiler; adı, soyadı, doğum tarihi, sağlık geçmişi, sosyal çevresi, hobileri,mesleği, fotoğrafları, tuttuğu takım, dini inançları kişisel veridir.

Elektronik haberleşme sektöründe kişisel verilerin işlenmesi ve gizliliğinin korunmasına yönelik olarak mevcut düzenleme kapsamında;

Kişisel verilerin; hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun işlenmesi, doğru ve gerektiğinde güncel olması, belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenmesi, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olması ile işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmesi ilkeleri benimsenmiştir.
    
Hassas kişisel veri statüsünde olan trafik ve konum verilerinin yurt dışına çıkarılması ilgili kişilerin rızasına bağlanmıştır ve onay gerektirir.

Elektronik haberleşme hizmeti sunan işletmecilerin konum verilerinin işlenmesinde abonelere bu verilerin işlenmesini reddetme imkânı sunmaları sağlanmış, Deprem sel gibi hayati önem arz eden afet ve acil durumlarında ise kişisel verilerin rıza aranmaksızın işlenebilmesi ve böylece en kısa zamanda müdahale imkânının sağlanması amaçlanmıştır.

Web sitelerinin gerçek kişilerle alakalı yayınlarında kişinin onayı alınması gereklidir. KVKK kapsamında kişilerden alınan bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılmaması gerekir.


Benzer Konular

Mikro Site Web Tasarım

Keywords Nedir? Nasıl Yazılmalı?

PageRank Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Online Ödeme Sistemleri

WeTransfer Nedir? Nasıl Kullanılır?

Web Tasarımı Yönetim Paneli nedir?

KVKK nedir? KVKK metni nasıl yazılır.

Okul Web Sitesi Tasarımı

Web Sitesi Tasarımı

Web Tasarım Fiyatları nasıl belirlenir ?

Google My Business Nedir?

2014 yılında Google da en çok arananlar

Captcha nedir? Google reCAPTCHA nasıl kurulur.

Backlink Nedir?

Mobil Web Tasarım