KVKK nedir? KVKK metni nasıl yazılır.

Kişisel verilerin korunması kanunu....

KVKK nedir? KVKK metni nasıl yazılır.

Kişiyle ilgili bütün bilgiler; adı, soyadı, doğum tarihi, sağlık geçmişi, sosyal çevresi, hobileri,mesleği, fotoğrafları, tuttuğu takım, dini inançları kişisel veridir.

Elektronik haberleşme sektöründe kişisel verilerin işlenmesi ve gizliliğinin korunmasına yönelik olarak mevcut düzenleme kapsamında;

Kişisel verilerin; hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun işlenmesi, doğru ve gerektiğinde güncel olması, belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenmesi, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olması ile işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmesi ilkeleri benimsenmiştir.
    
Hassas kişisel veri statüsünde olan trafik ve konum verilerinin yurt dışına çıkarılması ilgili kişilerin rızasına bağlanmıştır ve onay gerektirir.

Elektronik haberleşme hizmeti sunan işletmecilerin konum verilerinin işlenmesinde abonelere bu verilerin işlenmesini reddetme imkânı sunmaları sağlanmış, Deprem sel gibi hayati önem arz eden afet ve acil durumlarında ise kişisel verilerin rıza aranmaksızın işlenebilmesi ve böylece en kısa zamanda müdahale imkânının sağlanması amaçlanmıştır.

Web sitelerinin gerçek kişilerle alakalı yayınlarında kişinin onayı alınması gereklidir. KVKK kapsamında kişilerden alınan bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılmaması gerekir.


Benzer Konular

E-Ticaret Nedir?

Pagerank Nedir?

Arama Motoru Kaydı Nasıl Yapılır

Google PageSpeed Yenilendi.

Okul Web Sitesi Tasarımı

5G Nedir Web Tasarım Üzerindeki Etkileri

Seo uyumlu makale nedir nasıl yazılır

Google Adwords- İnternet reklamcılığı

Web Sitesi Tasarımı

Arama Motoru Optimizasyonu - Arama Motoru Reklamcılığı

Web Tasarım Fiyatları nasıl belirlenir ?

Facebook Teşekkür Et uygulaması yayında

Keywords Nedir? Nasıl Yazılmalı?

2022 Web Tasarım Trednleri - Tek sayfalık web siteleri

WeTransfer Nedir? Nasıl Kullanılır?