KVKK nedir? KVKK metni nasıl yazılır.

Kişisel verilerin korunması kanunu....

KVKK nedir? KVKK metni nasıl yazılır.

Kişiyle ilgili bütün bilgiler; adı, soyadı, doğum tarihi, sağlık geçmişi, sosyal çevresi, hobileri,mesleği, fotoğrafları, tuttuğu takım, dini inançları kişisel veridir.

Elektronik haberleşme sektöründe kişisel verilerin işlenmesi ve gizliliğinin korunmasına yönelik olarak mevcut düzenleme kapsamında;

Kişisel verilerin; hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun işlenmesi, doğru ve gerektiğinde güncel olması, belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenmesi, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olması ile işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmesi ilkeleri benimsenmiştir.
    
Hassas kişisel veri statüsünde olan trafik ve konum verilerinin yurt dışına çıkarılması ilgili kişilerin rızasına bağlanmıştır ve onay gerektirir.

Elektronik haberleşme hizmeti sunan işletmecilerin konum verilerinin işlenmesinde abonelere bu verilerin işlenmesini reddetme imkânı sunmaları sağlanmış, Deprem sel gibi hayati önem arz eden afet ve acil durumlarında ise kişisel verilerin rıza aranmaksızın işlenebilmesi ve böylece en kısa zamanda müdahale imkânının sağlanması amaçlanmıştır.

Web sitelerinin gerçek kişilerle alakalı yayınlarında kişinin onayı alınması gereklidir. KVKK kapsamında kişilerden alınan bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılmaması gerekir.


Benzer Konular

QR Kod nedir? QR Kod nasıl oluşturulur?

Google Algoritması Güncellemesi

Türk Telekom Virüsü

Kurumsal Web Tasarım

“500 SSL negotiation failed” uyarısı nedir?

Okul Web Sitesi Tasarımı

Mikro Site Web Tasarım

Google Adsense Nedir? Reklam ile para kazanmak.

E-Ticaretin faydaları nelerdir?

WeTransfer Nedir? Nasıl Kullanılır?

KVKK nedir? KVKK metni nasıl yazılır.

Portal Web Sitesi Tasarımı

Seo uyumlu makale nedir nasıl yazılır

Web Tasarım Renk Uyumu

Yeni Siteniz için Doğru link yapısı oluşturma