Blog Single

2021 Web Tasarım Trendleri

  • 17-12-2020

Önümüzdeki yıl web tasarım alanında fırtınalar estirecek trendleri öğrenmeye hazır mısınız?

Web tasarım sektörü son yıllarda çok fazla yol kat etti. Son yıllardaki özellikle dünya şartları bizi bu noktaya daha da hızlı taşıdı diyebiliriz. Web tasarım; yazılım ve tasarım teknolojilerinin kesişme noktası olduğundan da yeni web tasarım teknikleri ve trendlerinin de ortaya çıkması çok normal. Peki 2021 web tasarım trendleri neler olacak?

Kullanıcı dostu gezinme, veri güvenliği, hızlı yüklenme ve arama motorları ile optimize web sitesi oluşturma her zaman web tasarım çalışmalarında dikkat edilecek, kalıcı noktalar olsada beğeniler ve modalar gelip geçici olacak. Fakat sürekli gelişen online ekosistemde web sitenizi öne çıkarmak istiyorsanız gelip geçisi bu trendleri de takip etmek, ayak uydurmak gerekiyor.

- Koyu Mod
- Kolaj Çalışmalar
- Anti Tasarım
- Minimalist Tasarım
- Organik Meteryaller
- İllüstrasyon
- İşlevsellik ve Erişebilirlik
- Hareket ve Etkileşim
- 3D ve Geometrik Tasarımlar

Koyu Mod
Çok uzun yıllardır beyaz zemin ve beyaz ağırlıklı tasarım güvenli liman olarak tercih edildi. Çünkü beyaz ile çalışmak her zaman daha rahat olmuştur. Tasarım yazılım araçlarında da default olarak birçok şey beyaza göre planlandığı için çok fazla uğraş gerektirmez. Ayrıca renklerin bir dili olduğunu da düşünürsek beyaz birçok kullanıcı için de daha iç açıcı ve güvenli renktir.

Karanlık Tasarım

Birkaç yıl öncesinden beri artık karanlık modlarda birçok tasarımcının tercihi olmaya başlamıştı. 2020 de birçok web sitesinde karanlık tasarımları ve meteryalleri sıkça görmeye başladık. Ayrıca birçok web tasarımcı karanlık tasarımın daha az pil harcadığını ve gözleri daha az yorduğunu bilerek bu tarzı tercih ettiği de biliniyor.

Anlaşılan o ki 2021 de karanlık tasarımın yılı olacak.

Kolaj Çalışmalar
Kolaj 2020 de web sitelerinde, sosyal medyada ve grafik tasarım çalışmalarında sıkça tasarımcıların başvurduğu bir seçenek oldu. Kolaj ilham verici ve göz alıcı bir tasarım oluşturmak için fotoğraflar, çizimler, hareketler ve metinleri aynı ortamda karıştırmak ile elde edilir. Kolaj bazıları için karışık gibi dursada bazıları için de oldukça ilham verici bir seçenek. 2021 de de oldukça başvurulacak bir alan olacağı kesin.

Kolaj Çalışma

Anti Tasarım
Öncelikle şunu söylemek gerekir ki Anti Tasarımı birçok kişi için geçerli bir tasarım şekli bile olmaya bilir. Çünkü adından da anlaşılacağı gibi bilinen, beğenilen tasarım çalışmalarına çok aykırı yapılan çalışmaları içeriyor. Anti tasarım hareketi kaygılar barındırmayan hatta çirkin tasarım içeriklerinden oluşur. Asimetrik düzenler, abartı, çarpıtma, okunması zor yazılar, üst üste geçmiş katmanlar ve çirkin unsurlar...

Herkesin mükemmelliği hedeflediği web tasarım çalışmalarında Anti Tasarım web sitenizle buı mükemmelliyetçi kesimden ayrılmanız mümkün. Ayrıca itiraf etmek gerekir ki web sitesinde geçirilen zamanın çok önemli bir veri olduğunu düşünürsek; bu karmaşa yüzünden kullanıcının web sitenizde fazla zaman geçirmesi de kaçınılmaz

Örnek web siteleri : https://playtype.com , https://www.xxix.co , https://rozebunker.nl/

***************************

YAZININ DEVAMI İÇİN TAKİPTE KALIN