Arama Motoru Kaydı Nasıl Yapılır

Arama motoru kaydı nasıl yapılır, google search console kullanımı, google kaydı nasıl yapılır....

Arama Motoru Kaydı Nasıl Yapılır

Arama motorları sitenizi kullanıcılarla buluşturmak için en çok kullanacağınız partnerlerden biridir. Sitenizin linkini müşterilerinize yada takipçilerinize ileterek içeriklerinizi yaymanız neredeyse imkansız. Google ve yandex gibi arama motorlarının platformlarında yer almak hem maliyetsiz hemde gerekli bir işlemdir.

Eskiden bir web adresine girmek için adres satırına www.siteadi.com şeklinde alan adının tamamını eksiksiz ve hatasız bir biçimde yazmanız gerekirdi. Yoksa siteye ulaşamazdık, bu örnek 2000 li yılların başında oldukça geçerli idi.

Arama motorlarının yaygınlaşması ve kullanılırlılığının artmasıyla adresin tamamını yazarak bir siteye ulaşmak neredeyse sıfırlandı. Hatta web tarayıcılarının adres satırlarında aramaya izin verdiği dönemlerde birçoğumuz buna adapte olamayıp google da google sayfasını arattık.

Geçiş dönemlerinde olur öyle kendinizi yıpratmayın.

Gelelim esas konumuza;

Arama motorlarında sitenizin nasıl göründüğünü bulmak için arama alanına site:alanadi.com şeklinde bir arama yaptırın. Sayfanızın mevcut indexlenmiş içeriğini burada göreceksiniz. İnternete yüklediğiniz her yeni sayfa ufak gecikmelerle burada yer alacak. Fakat bu süreci hızlandırabilir, daha profesyonel bir hale getirebilir ve raporlayarak izleyebilir.

Google search console gibi araçlar kullanarak oluşturduğunuz site haritalarını siteye yükleyebilirsiniz. Bu sayede benim sitemde bu sayfalar var diye google'a sitenizi kaydedebilirsiniz. Analitik eklentisinide kullanmanızı tavsiye ederiz. Ayrıca search console üzerinden google'da yapılan arama sonuçlarında ne kadar görüntülendiğinizide takip edip raporlayabilirsiniz.

İnternete yüklenen tüm sayfalar robot yapılandırması ile indexleme dışında tutulmadığı sürece sorgu sounçlarında ilgili aramada görüntülenir, sırası seo performansına bağlıdır, süreç iyileştirilebilir. Arama motoları sitenizi otomatik olarak belirli aralıklarla tarar ve yeni içerikleri bulur.

 


Benzer Konular

Google Algoritması Güncellemesi

Web Sitesi Tasarım Aşamaları

Bir Web Sitesi Tasarımına Nasıl Başlanır?

Google PageSpeed Yenilendi.

Google Workspace Nedir?

Facebook Teşekkür Et uygulaması yayında

W3C standartlarında web sitesi yapmak.

Photoshop Save For Web

Bootstrap 5 Çıktı Peki Neler Değişti

Mobil Web Tasarım

KVKK nedir? KVKK metni nasıl yazılır.

Yeni Siteniz için Doğru link yapısı oluşturma

Kişisel Web Sitesi Tasarımı

Alexa Nedir? Web sıralamasını öğrenmek.

BTK Nedir? BTK iletişim bilgileri